Zoeken in deze blog

Powered By Blogger

dinsdag 9 november 2010

Schoolplein


De tegels van het schoolplein worden verwijderd. Het hele schoolplein wordt ingericht, of eigenlijk, niet ingericht. Het schoolplein wordt 'funcioneel' ruim voor de gymlessen en andere activiteiten waarvoor rumte nodig is. De catalpa's (bomen) komen niet terug voor het gebouw. Net als de beukenhaag; de kinderen lopen erdoorheen, het gebouw is niet te zien en wordt er bovendien vies van.
Ook het speelgoed en de ballen (foto)  raken kwijt. Met andere woorden, tegels van muur tot muur. Dat is heel saai. Bovendien denk ik dat ruimte, en een beetje groen uitstekend samengaan. Die catalpa's zijn ooit geschonken, en moeten eregns op het schoolpelin een bestemming vinden.
 Het meeste groen op het schoolplein is al geruimd, en morgen komt groenvoorzieningen om te kijken wat er nog meer gekapt kan worden. Oppassen, voor we het weten is alles van steen.
De kinderen hebben nog niet zo lang geleden met een sponsorloop geld verzameld voor een drinkfonteintje en speeltoestellen op het schoolplein. Ik ben benieuwd wat er met dat geld gaat gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten